YiYa étrend-kiegészítő termékcsalád

Yiya étrend

Tartalom

  yiya étrend

  A kalcium hozzájárul az erős csontozat és fogazat fenntartásához. Ezen kalciumforma kiváló hasznosulása, biológiai aktivitása az almasavban rejlik, amely a gyümölcsökben természetesen előforduló molekula [1].

  yiya étrend

  Az almasav a Krebs-ciklusban, a szervezet energiatermelő folyamataiban játszik fontos szerepet, szabályozza a kalcium megfelelő hasznosulását. A Kalcium a leggyakoribb ásványi anyag a szervezetünkben.

  Elsősorban a csontjaink, a fogaink és a körmeink strukturális vázának alkotójaként ismerjük, yiya étrend általánosan a csontritkulás megelőzésének lehetőségével azonosítjuk.

  yiya étrend

  A kalcium a vérszérumban is megtalálható elektrolit: szükséges a véralvadáshoz, az enzimszabályozáshoz, hormonok felszabadulásához, a jelek továbbításához az idegsejtekben és az izom összehúzódáshoz. A kalciumot elsősorban szerves forrásból, élelmiszerekből javasolt pótolnunk, és nem vízben nehezen oldódó, kőszerű ásványi komplexekből, amiből nem szívódik fel megfelelően.

  yiya étrend

  Az optimális napi kalcium bevitel mg körül van, ehhez nagy mennyiségben kellene zöldségféléket, minőségi tejtemékeket pl. Mivel egyre nagyobb problémát jelent a laktóz-intolerancia és kazeinallergia előfordulásának gyakorisága, a tejtermékek popularitása csökkent.

  yiya étrend

  Továbbá az újabb, innovatív kutatási eredmények pedig már megkérdőjelezik a tejtermékek kalciumtartalmának valódi felhasznosulását.