Lisztérzékenység diétája. Leggyakoribb kérdések a lisztérzékenyek étrendjéről
Tartalom
Gluténmentes élelmiszerek, a kórokként számon tartott glutén kiiktatása az étrendből. A búza, zab, árpa, rozs ill.
A nem fogyasztható gabonák helyettesítése más növényi alapanyagokkal: kukorica, rizs, sárgaborsó és szójaliszt ill. Gluténmentes az az élelmiszer, amelynek előállítása, raktározása és árusítása során biztosították, hogy a búzát, zabot, árpát, rozst, vagy ezekből származó bármely élelmiszer alapanyagot pl.
A diétát szigorúan egész életen át be kell tartani, mert ellenkező esetben a tünetek ismét jelentkeznek. A helyesen betartott chilliburner vélemények nem okozza egyetlen tápanyag hiányát sem. Felhívjuk a szülők és a felnőtt lisztérzékeny betegek figyelmét, hogy mindig figyelmesen olvassák el a vásárolt készételek, illetve felhasznált alapanyagok összetételét.
Évente kerül megújításra, csak az lisztérzékenység diétája évi használható biztonsággal. Speciális élelmiszerek szerepe a lisztérzékenyek étrendjében A speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek olyan készítmények, amelyek speciális összetételük révén biztosítják az egyes betegségek, kórképek által előidézett táplálási igényeket. Fogyasztásukat orvos, dietetikus rendeli a táplálásterápia keretein belül.
Az Ön diétáját segítő speciális élelmiszerekről érdeklődjön orvosánál, dietetikusánál. Kérdéseivel fordulhat a Nutricia Diétás Tanácsadáshoz is.