Alternatív megoldások egészséges pizzához – 5 tuti recept

Fogyókúrás pizzatészta

Tartalom

  Bodon Judit dietetikus A pizza, vagy legalábbis annak puffasztott, gyorsfagyasztott verziója az egészségtelen étrend egyik szimbólumává vált.

  teafaolaj fogyás ideális fogyás üteme

  Szerintem azonban bőven megérdemel még egy esélyt! Életem első pizzája szerencsére jófajta pizza volt, még azokban az időkben, amikor egy pizzeria igazi kuriózumnak számított idehaza. Olasz vendégek vittek el minket az étterembe, a mai napig emlékszem a vékony, roppanós tésztára.

  Aztán beáradtak a gyorséttermek, a gyorsfagyasztott termékek, a szelet-bárok, és teljesen eltorzult a kép: vastag, puha tészta százféle furábbnál furább feltéttel. Talán mára enyhült ez a hullám, ahogy az emberek felismerik, hogy pizzát készíteni otthon sem nagy ördöngősség, és hogy nem a hegynyi feltét teszi a jó pizzát.

  Pizzánk adagnyi energiatartalmát csökkenthetjük, ha vékonyra nyújtjuk a tésztát, ha alacsony energiatartalmú feltéteket választunk pl.

  singh viki fogyás youtube a világ legnagyobb fogyása

  Az alap pizzatészta nem más, mint liszt, élesztő, olaj, víz és só keveréke. Fogyókúrás pizzatészta ezek viszonylag sztenderd arányban szerepelnek a tésztában, és mivel energiatartalomban nincs érdemi különbség a lisztfélék vagy az olajfélék között, más oldalról közelítsük meg a kérdést: milyen lisztet és olajat használjunk, fogyókúrás pizzatészta minél egészségesebb pizzatésztát kapjunk?

  hogy fogyjunk regenor diéta szabályai

  Ha a lisztek közül a teljes kiőrlésű vagy a graham lisztet választjuk, értékes rostokatásványi normoxil fogyás nyerünk, ha csak rizs- vagy kukoricalisztet használunk, gluténmentes tésztát kapunk, ha olíva- vagy lenmagolajatakkor értékes zsírsavakat nyerünk.

  Kiválogattam nektek 10 db nem csak fehér búzalisztet tartalmazó pizzatészta-receptet, próbáljátok ki őket! Ráadásul becsempésztem egyet, amihez még liszt sem kell!

  pektin fogyókúra vélemények keto diéta étrend rendelés