Kicsi lesz

Fogyókúrás adagok. Hogyan mérd ki a fogyókúrás adagokat? [ÚTMUTATÓ]

2. Ismerje meg, hogy mennyit és miért eszik!

Számos diéta és életmód-tanács középpontjában az ételek minősége áll, míg a helyes mennyiség meghatározása gyakran háttérbe szorul. Ha ügyes vagy, hamar belejössz a számításba anélkül, hogy grammra mérned kellene, mit eszel.

étrend lányoknak

Kicsi lesz Előre szólunk: ezek az adagok első ránézésre — sőt, másodikra is — kicsinek tűnnek majd. Egy-egy étkezés alkalmával azonban többféle tápanyagcsoportból több porciód is magadhoz vehetsz, tehát szó sincs arról a magazinokban hallott irányelvről, miszerint egyszerre egy női ökölnyi ételt vihetsz be. Útmutatónk célja, hogy körülbelül fel tudd ismerni, miből mennyi számít soknak vagy elegendőnek.

fogyas beinditasa

Egy adag gyümölcs Egy kisebb alma, melynek mérete leginkább egy teniszlabdáéhoz hasonlít, egy gyümölcsadagnak számít, és körülbelül 60 kalóriával gazdagít. Egy adag fogyókúrás adagok Fél csésze sült répa egy baseball-labda felének felel meg optikailag, egy zöldségadagnak számít, és 25 kalóriát tartalmaz.

Rossz szokások

Nyers zöldlevelesekből sokkal többet ehetsz ugyanilyen energiamennyiségért, spenótból például 2 csészényit. Egy adag szénhidrát Fél csésze teljes kiőrlésű tészta szárazon körülbelül annyi, mint egy 50 ml-es arckrém tégelye, s 70 kalóriát rejt.

diéta étrend férfiaknak

Az etrend betartasa teljes kiőrlésű gabonából készült termékekre vonatkoznak, fehérből ennél egy picit kevesebb jelent egy-egy porciót. Egy adag fehérje tejtermékből 50 g zsírszegény sajt ránézésre annyi, mint 4 dobókocka.

fogyás gyorsan gyógyszer nélkül

Ez egy fehérjeadagot jelent, s vele együtt kalóriát. Természetesen nem tragédia, ha alkalomadtán félzsíros vagy zsíros termékeket választasz, ám tartsd szem előtt, hogy ezekből jóval kevesebb is kitesz egy porciót. Szintén ez érvényes egy 55 g-os, hamburgerbe való marhahúspogácsára.

Hizlaló és zsirégető ételek (az igazság)

Egy adag zsír Két teáskanál majonéz annyi, mint két dobókocka, fogyókúrás adagok egy adag zsírt, azaz 45 kalóriát jelent. Ne legyél türelmetlen, hiszen a megfelelő adagolás elsajátítása nem megy egyik pillanatról a másikra.

Ám erre is igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert — csupán arra figyelj, hogy kortól és nemtől függően eltér a napi szükséglet. A legjobb, ha megkérdezel egy táplálkozási szakértőt vagy személyi edzőt, hogy miből hány porcióra van szükséged, így biztosan nem lesz hiábavaló a fáradozásod.

  • Diéta 60 év felett
  • Itt az új diéta-őrület!
  • A fogyókúra sosem volt ilyen egyszerű: nem kell méricskélni, számolgatni, elég egyszerűen kézbe venni az irányítást, szó szerint.
  • Itt az új diéta-őrület! A tenyered legyen a mérőeszközöd | szpkiskun.hu
  • Hogyan kell mérni a fogyókúrás alapanyagokat? Csak így lesz pontos az eredmény - Fogyókúra | Femina
  • Hogyan fogyjak a fenekemből
  • Fogyás 75 kg-ról
  • Attól még, hogy fogyókúrázol, egyáltalán nem biztos, hogy kisebb adagokat kell enned, mint korábban.