Naturland termékek

Diéta 0

Szendi Gábor: Vércsoport diéta: vallás hamis prófétával A tudományos racionalitás korát éljük, amelyre válaszként számos szellemi áramlat jelent meg. Megizmosodtak a mágikus-spirituális-transzcendens irányzatok, és megjelentek a tudományos köntösbe bújtatott pszeudo-tudományos teóriák.

 • Diéta Life Market - Фото | Facebook
 • Egy hét alatt 5 kg fogyás
 • Fogyókúra mém

Utóbbiak lényege, hogy visszaélve a magas tudomány laikusok számára egyre megfejhetetlenebb nyelvezetével, jól hangzó, de minden alapot nélkülöző elméleteket és az elméletekre épülő gyakorlatot adnak el tudományos rizsába ágyazottan. A Google adatkezelési elvei A tudományos racionalitás korát éljük, amelyre válaszként számos szellemi áramlat jelent meg.

Top receptek

Ezek közé sorolható Peter D'Adamo világsikert arató vércsoport diétája is. D'Adamo apjától "örökölte" a teóriát. James D'Adamo naturopata volt ma természetgyógyásznak mondanánkakárcsak a nyomdokaiba lépő Peter fia combból fogyni. Az idősebb D'Adamo betegeinél úgy találta, hogy az "A" vércsoportba tartozóknak rosszat tesz a túl sok fehérje és az intenzív sport, míg diéta 0 0-s vércsoportúak jól bírják a sok fehérjét és a kemény sportot.

Az idősebb D'Adamo "úgy következtetett, hogy mivel a vér alapvető tápanyagforrása a testnek, talán a vér valamely tulajdonsága segít beazonosítani ezeket a különbségeket", írta fia az "Táplálkozzon helyesen a vércsoportja szerint" sikerkönyvében.

Ez teljesen megalapozatlan következtetés volt, hiszen a vér mindenkiben ugyanazokat az elemi tápanyagokat szállítja, ám az elmélet jól csengett annak fényében, hogy abban az időben kiterjedt kutatások folytak diéta 0 vércsoportok és a betegségek kapcsolatának tisztázására. Ha betegséghajlamok összefügghetnek a vércsoportokkal, miért ne függhetne össze a vércsoport a táplálkozással?

Idősebb D'Adamo írt is ebből egy könyvet, az "Egy ember étele" címmel. Ifjabb D'Adamo egy elméletet örökölt apjától. Örökségével jól sáfárkodott, mert továbbfejlesztve híres és gazdag lett belőle.

Tetszett a cikk? Még nem regisztrált? Iratkozzon fel hírlevelemre!

A vércsoport diéta, mint pszeudotudomány Ha valaki a Medline orvosi adatbázisban rákeres az "AB0 vércsoport-rendszer" kulcsszó kombinációra, kb. Ebből egy sem foglalkozik azzal, melyik vércsoportnak mi volna az optimális étrend. D'Adamo könyve ban jelent meg. Ha addig nem is figyeltek volna fel a vércsoport és a táplálkozás kapcsolatára, ezután biztos, hogy sok kutató esett volna neki a témának - ha lenne bármi tudományos alapja. A laikus ember ilyenkor úgy gondolja, biztos el akarják fojtani diéta 0 igazságot.

De itt nincs mit elfojtani.

diéta 0 diéta vicces képek

Ugyanebben az adatbázisban több száz és ezer tanulmány foglalkozik a vércsoportok és a betegségek kapcsolatával, ami legalább olyan hókusz-pókusznak tűnne -ha nem volna igaz.

A teljes tudománytalanságán kívül tehát nincs egyéb oka annak, hogy D'Adamo "munkásságáról" nem vesz tudomást a tudós világ. Hogy mennyire nem "agyonhallgatásról van szó, megemlíteném, hogy az Atkins diéta 0 a mai napig 76 tanulmány foglalkozott, pedig sokan ezt is szeretnék "elfojtani".

A paleolit étrenddel ugyancsak tanulmány foglalkozik, pedig a hivatalos táplálkozástudomány alapjait kérdőjelezi meg. Mivel D'Adamo állandóan a lektinekkel jön, megkérték Arpad Pusztait, a lektinkutatás nemzetközi szaktekintélyét, hogy véleményezze a vércsoport diétát.

Komoly szakemberek egytől-egyig hasonlóképen járnak. A diéta 0 diéta, mint sok áltudományos elmélet, parazita-elmélet, azaz hitelességét a tudománytól kölcsönzött eredményekre és terminológiára építi.

Vércsoport diéta – 0 vércsoport recepteket keresel?

Ha építménye helytálló volna, persze nem is volna gond, akkor D'Adamo volna a nagy szintetizáló elme. D'Adamo módszere, ezt láthatjuk még inkább webszájtján, hogy a laikusok tudását messze meghaladó mélységekbe lefúr a vércsoport kutatás eredményeibe, majd, mint a bűvész, valahonnan mindig előrántja a táplálkozást. A hivatkozott tudományos eredmények diéta 0 semmi alapot nem adnak, de a kábult olvasó ezt már nem látja át.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg A lektinekről Mik ezek a lektinek, és mi a baj velük? A lektinek olyan fehérjék, amelyek szénhidrátokhoz tudnak kötődni és némelyek képesek több sejtet, mint valami ragasztó, "összeragasztani".

A lektinek tényleg nem mindig a barátaink. A lektinek növényekben és állatokban egyaránt megtalálhatók, számuk több ezerre tehető, funkciójuk rendkívül sokrétű. A növények arra fejlesztették ki a lektineket, hogy megvédjék magjaikat az elfogyasztástól.

Minket tehát elsősorban az érdekel, mi van, ha elfogyasztjuk őket.

 1. Így fogyj vércsoport-diétával!
 2. Без церемоний.
 3. Naturland : Vércsoportdiéta 0-ás vércsoport (2)
 4. Látványos fogyás 2 hét alatt
 5. Освещенное сооружение, медленно поворачивавшееся вдали, казалось нереальным, плодом ее воображения.
 6. Gyors has fogyás
 7. О Боже.
 8. Можете проверить и выйти наружу.

D'Adamo egész vércsoport diétája arra épül, hogy szerinte a lektinek egyesek vörös vérsejtjeit kicsapják, másokét meg nem, és mindenkinek csak azok az ételek ajánlottak, amelyek az ő vércsoportjára nézve nem károsak. Kétségtelen, hogy van egy-két lektinfajta, amelyet a vércsoportok elkülönítő meghatározására használnak, mert ezek szelektíven "csapnak ki" egy-egy vércsoportot.

Segítség szorongás ellen

Azonban nagyon sok lektint ismerünk, de ezek közül diéta 0 némelyik okoz lombikban vérsejt kicsapódást. Amelyek ilyen tulajdonságúak, azok viszont -az említett vércsoport-specifikusoktól eltekintve - mindegyik vércsoportra ugyanúgy hatnak. Nincs értelme tehát egyik vércsoportnak a diéta 0 kerülni, másiknak a csicseriborsót, mert mindkettő mindegyik vércsoportra egyformán hat. Azonban még senki nem kapott infarktust fahéjtól, mert egy dolog a lombik és egy másik a bélrendszer. A lektinek többsége ugyanis ártalmatlan vagy főzéskor lebomlik.

Amelyik ártalmas azt tényleg jobb volna széles ívben elkerülni. Elsősorban azokkal a lektinekkel van bajunk, amelyekkel az evolúció során nem találkoztunk.

Ezek a hüvelyesekben bab, szója, földimogyoróa burgonyafélékben burgonya, paradicsom, padlizsána gabonafélékben és a tejtermékekben van. Ezeket a földművelés és az állattenyésztés vezette be. Ezeket az ismerten káros növényeket azonban Genetikai diéta melegen ajánlgatja, miközben ezek a lektinek az igazán veszélyesek.

D'Adamo teóriája nem evolúciós szempontú táplálkozástan, csak annak van álcázva.

Mire keres megoldást?

Olyan lektineket tekint aprólékos ajánlásaiban kerülendőnek, amelyek veszélytelenek, és a szervezetünk számára ismeretlen és valóban veszélyes lektineket pl. Ha valaki elolvassa aprólékos ajánlásait, hogy pl.

Valószínűleg ez is a célja az önkényes ételcsoportosításoknak. D'Adamo étrendi tanácsait megfogadni tehát életveszélyes. D'Adamo a vércsoportok keletkezéséről és diéta 0 D'Adamonál már az alapokkal baj van. A spekulatív teóriákra jellemzően minden úgy gömbölyödik, ahogy az elmélet diktálja. Az olvasó nem tudja ellenőrizni, mert laikus, és ezért lenyűgözi, hogy minden mennyire klappol. Azt nem veszi észre, hogy a tények vannak az elmélethez igazítva, nem az elmélet fedi le a tényeket.

D'Adamo állítása szerint a vércsoportok megjelenését a következő idői sorrendbe helyezi: A "0"-s vércsoport szerinte a legrégibb, kb. Az fogyni nap alatt vércsoport a földműveléssel -a megváltozott táplálkozásra válaszként- alakult ki, tehát éves Mivel 10 évvel ezelőttre Európa "megtelt", sokan vándorlásnak indultak, ők lettek a nomádok, s az ő vércsoportjuk a "B" vércsoport.

Ők bírják egyedül jól a tejet. Az "AB" vércsoport a "népek keveredéséből" alakult ki kb. E gyermeteg mítosz szerint a vércsoportok tehát evolúciós értelemben viszonylag új képződmények és a táplálkozás változásával változnak.

Miben nyújt segítséget ez a fajta táplálkozás? Helyreállítja immunrendszerünk természetes védekezőképességét, illetve megtisztítja vérünket és szervezetünket. A vércsoport szerinti táplálkozás kiinduló alapnak tekinthető az életmódváltás megkezdésénél. Az ételeket, ahogy a többi vércsoport esetében is, szintén három csoportra oszthatjuk: Jótékony hatású ételek: gyógyírként hatnak szervezetünkre. Semleges ételek: pusztán táplálékként viselkednek.

A valóság az, hogy az "A" és "B" vércsoport hogyan fogyjunk tokából éve alakult ki az emberszabásúaknál, és amikor az ember és a csimpánz fejlődése szétvált, akkor az előember első vércsoportja az "A" vércsoport volt. A "B" vércsoport az "A"-ból alakult ki kb. Az "A"-ból kb. A különféle vércsoportok tehát nem pár tízezer éve, hanem évmilliókkal ezelőtt alakultak ki, nem az "0"-s diéta 0 az "ős", hanem az "A", majd ezt követte a "B" majd csak ezután jött az "0".

És természetesen nem a táplálkozás módosulásához "igazodott" a vércsoport, és a változásához és elterjedéséhez évmilliók kellettek. Az "AB" vércsoport olyan ősi, hogy a gibbonoknál, makákóknál, orángutánnál egyaránt előfordul.

D'Adamo tehát finoman szólva teljesen félrevezeti olvasóit a vércsoportok keletkezése ügyében. Itt akár ki is lehetne dobni a szemétbe minden Diéta 0 könyvet, de már hallani vélem a hívők érveit, miszerint fogyókúra még igaz lehet a vércsoport diéta".

Mit egyen az, akinek nullás a vércsoportja? - szpkiskun.hu

Bajosan, diéta 0 D'Adamo teóriájában a vércsoportok származásából következik, hogy milyen étrend való nekik. Ha pl. Mármint ha ezt a hagymázas elméletet egyáltalán komolyan vesszük. Nézzük meg, miért és mennyiben eltérő az egyes kontinensek vércsoport megoszlása!

Ezek is érdekelhetnek

D'Adamo erre ismét zavaros elméleteket ad elő, miszerint pl. Amerikában pedig az őslakósok azért döntően "0" vércsoportúak, mert a Berring szorosnál megszűnt az átjárhatóság, és így megmaradt az "ősi" vércsoport. Az "AB" vércsoport pedig a hunok betörésével kialakult "keveredésből" jött létre. Ebből azonban semmi nem igaz. Az "A" vércsoportból még Afrikából való kirajzásunk előtt kialakult a "0" vércsoport, ez ugyanis nagyobb védelmet jelent a maláriával szemben.

Az egyes kontinensek és régiók eltérő vércsoport aránya azért alakult ki, mert a különféle járványokra eltérő fogékonyságot mutatnak a különböző vércsoportok. Az amerikai kontinens "0" dominanciáját két dolog együttesen magyarázza. Egyrészt az un. Az átvándoroltak nyilván nem diéta 0 "0" vércsoportúak voltak, azonban ez a vércsoport fokozatosan uralkodóvá vált, mert az "A" és "B" vércsoportúak az új baktériumokkal és vírusokkal szemben védtelenebbek voltak.

A Gangesz deltájában, Bangladesben és Pakisztánban a "B" vércsoportúak aránya azért olyan magas, mert ők a legvédettebbek a kolerával szemben. Ázsiából a bubópestis "irtotta ki" a "0"-s vércsoportot, az "A" vércsoportúakat pedig a himlő tizedelte meg.

A cég összes kedvezményes terméke itt tekinthető meg Hogy miként is kell elképzelnünk egy ilyen kórokozók által végzett "tisztogatást". Arra diéta 0 példa az os, Skóciában lezajlott Escherichia coli O bélfertőzés járvány, melynél az elhunytak Elképzelhető, evolúciós diéta 0 milyen jelentős szelekciós tényező lehettek az adott kontinensre, régióra jellemző járványokkal szembeni fogékonyság.

A vércsoportok elterjedtsége tehát mindenhol azzal függ össze, milyen kórokozók domináltak az adott térségben.

diéta 0 hogy fogyjak gyorsan a hasamról

Ahogy járványok jöttek és mentek, úgy változott a vércsoportok megoszlása. Betegségek és vércsoportok D'Adamo számára a legígéretesebb "híd" a vércsoport kutatás és a táplálkozás között azok a betegségek, amelyek valamiképp összekapcsolhatók olyan betegségekkel, amelyek a közgondolkodásban a táplálkozással függnek össze.

Ilyen azonban nagyon kevés van.

diéta 0 lusták diétája

Mint könyvében írja, nagy revelációval bírt számára, amikor megtudta, hogy az "0"-as vércsoportúak fokozottan hajlamosak a diéta 0 gyomorsavra és ezért a gyomorfekélyre. Azonban elfelejtette hozzátenni, hogy nem a sav a lényeg, hanem a H. D'Adamo szembeállította ezt az "A" típus fokozott gyomorrák kockázatával, s úgy vélte, ezt pedig az alacsony sósav szint okozza. Csakhogy ezt is a H. Az "0" és "A" fogékonyabb a H.

A vércsoportok és a szívbetegségek közt bizonyított a kapcsolat. Némely vizsgálat az "A" vércsoportot, mások a "B" allélt tartalmazó azaz az "AB" és "B" vércsoportúaknál találtak két és félszeres infarktus kockázatot. Egy es, 59 vizsgálatot felölelő metaanalízis viszont úgy találta, hogy különféle szívbetegségekre minden nem "0"-s vércsoportnak azonosan nagyobb a kockázata.

diéta 0 gyors diéta 5 nap alatt

D'Adamo erről mást mond. Mivel a szívbetegség igen elterjedt, nagy óvatosan minden vércsoportnak és alcsoportnak más-más okból tulajdonít szívbetegség kockázatot.

Mit egyen az, akinek nullás a vércsoportja? Dátum: Újabban van egy másik érv, mely szerint nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, melyik vércsoporthoz A, AB, B, 0 tartozunk. Ez pedig a vércsoport szerinti étrend.

Arra ugyanis nincs garancia, hogy a "0"-s ne kaphatna infarktust. Vércsoport-rendszere szerint 90 napos étrend " ősi 0"-s vércsoportnak kifejezetten ártanak a gabonafélék.

Vércsoport diéta: vallás hamis prófétával

Ebből arra kell következtessünk, hogy a cukorbetegek közt jóval több "0"-s vércsoportúnak kéne lennie, az "A" vércsoport viszont kifejezetten védett kéne, hogy legyen.

Egy korai, három városban végzett vizsgálat cukorbeteg férfiak közt kiugróan gyakorinak találta az "A" vércsoportot. Egy es vizsgálat további hat vizsgálatot idézett, amelyből 4-ben az "A" vércsoportúak, kettőben az "0" vércsoportúak közt volt gyakoribb a cukorbetegség. Egy indiai vizsgálat nagy mintán az "AB" csoportban diéta 0 a legnagyobbnak, az "A"-ban a legkisebb arányúnak a cukorbetegséget.