Fogyókúra, torokgyulladás, migrén, gyomorfekély - segíthet a chili

Chili fogyás. Chili szósz kalória - Lehet fogyni chili szósszal? - Diet Maker

A hatékony fogyás receptje viszonylag egyszerű, ráadásul olyan téma, amiben — a dieteteikai kérdések között egyedülállóan — még viszonylagos konszenzus is van. Ahhoz, hogy az ember súlyt adjon le, kevesebb bevitt energiára van szükség, mint amit egy nap felhasznál. Minden diéta akkor tud hatékony lenni, ha ezt a viszonylag pofonegyszerű alapvetést szem előtt tartja.

Fogyókúra, torokgyulladás, migrén, gyomorfekély - segíthet a chili - ProVitamin Magazin

Az, hogy aztán a bevitt kalóriák milyen összetételben kerüljenek a szervezetbe, másodlagos. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem kell vele foglalkozni, hanem csak azt, hogy a dietetikus Maslow-piramisnak nem a legalján találhatjuk, hanem eggyel följebb. Persze, fontos, hogy mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsírt viszünk be, de figyelni kell arra is, hogyan időzítjük az étkezéseket. Ha olyan diétát választottunk, tekintettel kell lenni arra is, milyen sportot végzünk.

Kívánjuk, mert rászoktunk

Ezek mind-mind csak azután következnek fontosságban, hogy beirányoztuk, és tartjuk a diétázás első törvényét: kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit elhasználunk. Forrás: Flickr CC Eric Chaffee A deficit jó Ennek a szemléletnek eddig egyetlen hosszú távon is hatékony megoldását ismertük, ez pedig a nem kifejezetten romantikus, és minden izgalmat nélkülöző kalóriamegvonás volt.

Az ember szervezetének van egy alap energiafelhasználása, azt bizonyos formulák segítségével könnyedén ki lehet számolni. Innentől a feladat csak annyi, hogy a mindennapjaink során ennél valamivel kevesebbet együnk.

Lehet fogyni chili szósszal?

A matek pofonegyszerű. Egy kiló zsír nagyjából kilencezer kcal.

a fogyókúra alapszabályai

Ahhoz tehát, hogy egy kiló zsírt lepattintsunk, adott időszak alatt pontosan ennyi kalóriával kell kevesebbet bevinnünk a felhasználtnál. Mivel ez önmagában elég lassú és unalmas folyamat, a fogyni kívánók egyik fele az energia felhasználást is fokozni szokta különböző sportok segítségével, hiszen amikor többet mozgunk, szervezetünk endomorf alkat diétája energiát éget el. Ennek eredményeként ugyanakkora bevitt energiamennyiség mellett nőni fog a mérleg hiánya, gyorsabb ütemben fogyunk.

leggyorsabb fogyás combról

De mi legyen a lustákkal? Az imént vázolt módszer, noha kétség kívül hatékony, két buktatója van.

Filléres, csípős zsírgyilkos: 1 hét alatt 2 kilót fogyhatsz a chilidiétával - Fogyókúra | Femina

Az egyik a bevitel tartós csökkentése, chili fogyás másik pedig az energiafelhasználás tartós növelése. Előbbit például nagy sikerrel vágja haza agyunk, mert a pozitív visszacsatolásos elven működő örömhormon-rendszer direkt ki van hegyezve a sós-cukros-zsíros dolgokra.

Emiatt sokkal nehezebb chili fogyás az adott étel fogyasztását, sőt, kialakulhatnak ételfüggőségek is. A nagy mennyiségű cukor pontosan ugyanazokat az agyi területeket bombázza, mint a nikotin vagy a kokain.

3D Chili rendszer 1. része:

A chili fogyás pedig rendes junkie-ként keresi az újabb, lehetőleg minél masszívabb cukorrusht, és vásárolja a termékeket, amikben jó eséllyel meg is kapja.

Vannak olyan emberek — az egyszerűség fogyókúra hasról nevezzük őket lustáknak — akik elég nehezen veszik rá magukat a sportolásra.

Az egy elég régóta sejtett dolog, hogy ha sikerülne a szervezetet valamiképpen rávenni, hogy csak úgy puszira égessen el sokkal több energiát, mint amennyit szokott, jóval könnyebb lenne a fogyás. A probléma csak az, hogy a szervezet nem chili fogyás a pazarlást: hosszú távon ugyanis nem jelent különösebb evolúciós előnyt — szemben a tartalékolással. Ezért, ha időről időre találtak is valami aktuális csodaszert, ami az anyagcserét kicsit megpörgette, előbb utóbb kiderült, hogy már középtávon is használhatatlan, vagy hatástalanná válik vagy már rövid távon sem volt működőképes, csak éppen nagyvonalúan kezelték a kutatási eredményeket.

További cikkeink a témában

A hegyes erős megoldja a problémát? Ezt az eddig feloldhatatlannak látszó problémát sikerült most a Wyomingi Egyetem kutatócsoportjának feloldaniavagy legalábbis komoly lépést tennie a megoldás felé. Méghozzá nem valami szuper, űrtechnológiával előállított vegyület segítségével, hanem a paprikával.

  • Fogyás chili Ibs-el küzd a fogyásért
  • Régóta kérdés, hogy az olykor méregerős paprika elfogyasztása áldás-e vagy átok az emberi szervezetnek?
  • Chocolate slim gyógyszertár
  • Diéta epére
  • Étrend készítő

Pontosabban a csípős paprika hatóanyagával, a kapszaicinnel amiből persze, ha tényleg beindul az őrület, valami nagyon vicces névvel fognak levédett kiegészítőket gyártani.

A kutatócsoport elmélete szerint annyi történik, hogy a kapszaicin a diétázók bölcsek köveként működik, és megoldja azt, amit évtizedek óta kutatnak: hogyan chili fogyás az emberben nagyobb arányban megtalálható fehér zsírszövetet átalakítani barna zsírszövetté.

Kapcsolódó cikkek

A testünkben lévő fehér zsírban tárolódik az energia, és onnan nehezen felszabadító. A gyermekek és a téli álmot alvó állatok testében viszont sok barna, kalóriát égető zsírszövet is van - ez viszont a felnőtt emberek szervezetéből eltűnik.

A legújabb kutatások szerint a folyamat talán visszafordítható.

l karnitin karos hatasai

A kutatók már régen fölfigyeltek arra, hogy külső hatások befolyásolhatják a barna zsírsejtek megjelenését. Ha rágcsálókat hideg körülmények között tartanak, a fehér zsírszövetben szigetek formájában barna zsírsejtek is kinőnek.

A leggyorsabb súlycsökkentő gyakorlat a világon - aerobic mindennap a legjobb test alakért

Ez a mechanizmus pedig sikeresen nyomja el a magas zsírtartalmú étrend testsúlygyarapító hatását. Egyelőre csak egerekben ugyan, de valószínűleg az áttörést követően gőzerőkkel indulnak majd meg a további kutatások is. Itt az esély a jó magyar paprikának?