1. Kevesebb szénhidrát

Étrend futóknak, TÁPLÁLKOZÁS "futóknak" | Gyerünk, anyukám!

A kiegyensúlyozott étrend mellett manapság népszerű téma a sporttáplálkozás.

étrend futóknak fogyás lenmaggal

Bár ez is az egészséges étkezés alappillérein nyugszik, az egyéni, sportági célok, valamint a fokozott energialeadás miatt a sportolói étrend bizonyos fokig eltér az átlagember táplálkozástól. A tápanyagok felhasználásának sorrendje étrend futóknak a sport tevékenység idejétől és intenzitásától.

  • Írta: Váczy Anikó Egy sikeres verseny mögött sokkal több rejtőzik, mint a kitartó edzések.
  • Ez elég laktató és sok lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.
  • Twitter Pinterest Az igazság az, hogy az étrendek olyanok, mint az edzéstervek.

Nyugalomban pl. Ahogy növeljük a testmozgás időtartamát, úgy válnak egyre fontosabb üzemanyaggá a szénhidrátok.

  • Ha valaki legalább heti 3 alkalommal fut legalább kilométer közötti távot, az már megváltozott étrendet, étkezési szokásokat igényelhet.
  • Ha valaki heti 3 alkalommal fut 5—8 kilométer közötti távot, az már megváltozott étrendet, étkezési szokásokat igényel.
  • Szöveg: Csanaky Lilla

Ebből következik, hogy futóedzések és -versenyek alatt a legfőbb, legfontosabb energiaszolgáltatók a szénhidrátok. Miért fontos a fehérje?

étrend futóknak fogyás diéták

Bár a fehérjéket is az energiát adó tápanyagokhoz soroljuk, legnagyobb szerepük mégis a szövetek pl. Ez bekövetkezhet órát meghaladó éhezés, huzamosabb ideig tartó alacsony szénhidráttartalmú diéta esetén.

étrend futóknak bajnokok diétája

Az étrend futóknak leépülése ülőmunkát végzők számára sem előnyös, aktív emberek esetén pedig egyértelműen kedvezőtlen!

Ne féljünk a szénhidráttól! Ahhoz, hogy az edzések hatékonyak legyenek, a versenyek pedig eredményben gazdagok, elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű szénhidrát elfogyasztása.

étrend futóknak fatfix árak

Hosszú távú szénhidrátmegvonás alatt az agyunk sem működik megfelelően; fáradékonyabbak, ingerültek leszünk. A sporttevékenységet mindig feltöltött szénhidrát- más néven glikogénraktárakkal kell megkezdeni!

Futók, triatlonosok táplálék kiegészítése - Állóképességi sportolóknak ajánlás

Erre azért van szükség, mert a zsiradékok és a fehérjék több időt töltenek a gyomorban, lassabban emésztődnek, ezáltal kellemetlen érzést pl. Ráadásul — ahogy már megtudtuk — nem ők az elsődleges energiaforrásaink futás közben.

étrend futóknak hatékony fogyás

A futást megelőző menünek négy fő feladata van: megakadályozza az izomzat fehérjéinek lebontását, segít elkerülni az alacsony vércukorszintet és annak tüneteit, mint pl.