Íratkozz fel hírlevelünkre

Spinning fogyás, Mi történik, ha diéta mellett megy az edzés is?

Június Mínusz 33 kilónál tart a spinning anyuka, Dia Sosem volt kövér kislány Dia, akinek mégis sikerült kilósra híznia pár év alatt.

Számoljunk!

Bár gondolkodott rajta, hogy le kellene adni a felesleget, pont akkor jelentkezett be a kislánya 9 hónapos bentlakásra. A spinningben, ha küzdelmesen is, de megtalálta önmagát és 30 kilónál is többet fogyott. Ajánlom Mindig voltak súlyproblémáid vagy csak felnőttként? Soha nem voltam kövér, bögyös voltam, ez igaz, de nem voltam túlsúlyos spinning fogyás. Saját magamnak köszönhetem ezt a pluszsúlyt.

spinning fogyás

Egy multicégnél dolgozom, eleinte álló munkát végeztem, utána pedig mozgó munkát kaptam. Itt le is ment pár kiló, de idővel megszokta a szervezetem ezt a rendszeres mozgásformát is, én pedig ugyanannyit ettem. Körülbelül 5 év alatt sikerült eljutni kilóig.

spinning fogyás

A vége felé már éreztem, hogy nagyon nagy súlyt cipelek. De aztán kilóval lettem terhes is, megszoktam ezt a súlyt. A terhesség alatt elkezdtem csinálni a terhestornát, és addig, amíg volt mit csinálni, nem is gyarapodtam. De a terhesség végére kiló lettem. Tuti tippek: így segít az életmódváltásban a bicikli Az orvosok, védőnő nem mondott semmit? Mindig javasolták, hogy kezdjek el diétázni. Igazából a terhességem utolsó szakaszában jöttek fel rám a kilók, de olyan mértékben, hogy levegőt vettem, és máris híztam fél kilót.

Visszeres is vagyok, erre is kellett figyelnem, még vizsgálatokra is elküldtek, hogy nincs-e mélyvénás trombózis gyanúm. Kompressziós harisnyát is hordtam, a végére pedig már vérnyomásproblémáim voltak, napi 3×2 tabletta mellett spinning fogyás es vérnyomásom volt.

spinning fogyás

Ezek csak a terhesség tünetei voltak, a súlyod miatt semmilyen egészségi problémád nem volt? Nem, mert ezzel a kilóval mindig körüli vérnyomásom voltnem volt semmi bajom még. A szülés után beindult a fogyás azonnal?

spinning fogyás

Küzdöttem az anyatejjel, másfél hét volt, mire beindult. A kórházban nem akarták nekem elhinni, hogy 3 napig nincs se széklete, se vizelete a lányomnak, csak azért cserélem ki a pelenkát alatta, hogy gyakoroljak.

2012. április 17.

Már néha azon aggódtam, hogy ki fog száradni. De végül beindult a tejem is. Ekkor még nem született meg az elhatározás, hogy változtass? A kisbaba mellett nem is annyira foglalkoztatott ez a dolog, ettem ugyanúgy, kevesebbet mozogtunk, és valahogy fotók se igazán készültek rólam, hogy szembesüljek a súlyommal.

Sosem szerettem, ha fotóznak.

kapcsolódó

Amikor már 1 éves volt a lányom, nem voltak meg azok az impulzusok, amik előtte. Havonta hiába mentem el a barátnőkkel kiengedni, beszélgetni, éreztem, hogy kezdek besokallni. A férjemnek mondtam, hogy nem találom a helyem, keresnem kell valamit, ami leköt, motivál. Egy barátnős szülinapozáson készült egy fotó rólam, amire azt mondtam, bár ne készült volna. Mégis ez a fotó indított el az úton.

Igen, beléptem egy székesfehérvári baba-mama csoportba, ahol rengeteg programot szerveztek és egyszer jött egy lehetőség, hogy spinningre lehetne járni heti egyszer.

Spinning — fogyás ott, ahol kell Más mozgásformák, és a legtöbb diéta nem csak a legproblémásabb testrészeken, a combon és fenéken tizedeli meg a felesleges zsírréteget, de sajnos a mellbőséget is csökkenti. A spinning ellenben egy olyan mozgásforma, mely garantáltan csak a problémás testrészeken idéz elő súlycsökkenést, ám emellett javítja a kondíciót és erősíti a testet. Kerékpározás télen is A téli időszakban mindenki igyekszik elkerülni a szabadtéri sportokat, s az edzőteremben és otthon is könnyen elvégezhető gyakorlatokat választja.

A minimális létszám soha nem jött össze, ezért mondta az spinning fogyás, hogy menjek el egy sima órára, nem kell nekem a kismamákra várnom. Úgy voltam vele, kipróbálom, ha nem tetszik, majd abbahagyom. Eleinte eléggé frusztrált voltam, ezért meg is kértem a húgomat, hogy kísérjen el az órára, aki szívesen velem tartott.

De az edző is folyamatosan támogatott, biztatott, hogy sokan spinning fogyás nagy súllyal, csak pozitív gondolatokat kaptam tőle. Emlékszel az első órára? Ó, hogyne, borzasztóan nehéz volt. Magamnak csalódás volt, hogy ott vannak mellettem rengetegen, az edző mondja, hogy álljunk ki a nyeregből, ők ki tudnak állni, engem pedig nem bír el a lábam. Végig ülve kellett tekernem, de ettől függetlenül jól elfáradtam.

Ez után már az dühített, hogy nem tudom megcsinálni, amit a többiek, spinning fogyás elhatároztam, hogy addig küzdök, ameddig nem megy. Tetszett, hogy emberek között, társaságban vagyok, elhatároztam magam az óra mellett. Ennek már 2200 kalóriás étrend éve, azóta intenzíven járok, nagyon szeretem, megtaláltam benne magam. Eljegyzés a spinningórán — megható spinning fogyás Heti hányszor jártál?

Eleinte heti egyszer jártam ezekre az 50 perces órákra. Tavaly februárban kezdtem el, és április környékén kialakult már egy minimális állóképességem, elkezdtem heti kétszer járni.

Most már úgy van, hogy klubtag is vagyok, heti a minimum, de előfordult már, hogy többször voltam egy-egy héten. Sokat számít heti egy spinningóra is, ha előtte nem csinált az ember semmit, de az étkezés is nagyon fontos. Mire kellett figyelned? Hogy vágtál bele? A legelején úgy voltam vele, hogy jó lesz ez spinning fogyás mozgás, de valamiért nem gondoltam, hogy ennyit számít az étkezés.

Persze, tudtam valahol tudat alatt, de inkább csak nem akartam elfogadni.

Spinning - fogyás ott, ahol kell – SPEEDFIT

Azt reméltem, elég lesz ez a heti spinningde rá kellett jönnöm, hogy nem így van. Áprilisban kezdtem neki az életmódváltásnak is. Eleinte csak a lisztet és cukrot iktattam ki, laikusként utána olvasgattam, mit lehet enni. Sosem voltam nagy kenyérfüggő, a cukrot, édességet eleinte teljesen elhagytam, utána próbáltam ki az édesítőszereket. Nem volt nehéz vagy kellemetlen átállni?

Címkék: sport Ma volt a negyedik spinning órám.

Eleinte elég fura volt, de hozzászoktam és ma már ez a természetes. Eleinte csak az édesítőt cseréltem le, aztán már liszteket is rendelgetni kezdtem. A páromnak és a kislányomnak sima lisztből is készítek ételt, de ma már a gyros pitáját és süteményeket mindig a speciális lisztből csinálom.

Még a legelején volt egy speckó kókuszgolyó, amit csináltam és borzasztóan rossz volt, a párom pedig két pofára tömte, hogy milyen finom. Ízlések spinning fogyás pofonok… meg kell találni spinning fogyás számunkra legjobbat. Emlékszel, hogyan alakult a súlyod? A nagy mérföldköveket feljegyeztem.

spinning fogyás

Áprilistól kezdve július 3-ára lettem kiló alatt, november 3-ára pedig 89,7 lettem. Most még mindig tartom a 82 kilót, bár most a mozgás egy pár hétig kimaradt, mert a párom vállalkozó, és nagyon sokat dolgozott, egyszerűen minden rám maradt, nem volt időm edzésre menni, de majd ez az időszak is rendeződik.

Futás? Spinning? Melyik a hatékonyabb zsírégető? Tények és tévhitek a kardióedzésekről

Meddig szeretnél eljutni? Van a fejedben egy szám, spinning fogyás a mérlegen szeretnél látni? Én azért fogytam, mert szeretnénk kistesót. Sokan persze azt mondogatták, hogy minek fogyókúrázom, hiszen ha terhes leszek, úgyis visszajön.

Na igen, de egyáltalán nem mindegy, hogy honnan indulok, hogyan és mi jön vissza, és milyen állapotban leszek a terhesség alatt. Nem az alakom miatt fogyókúrázom, hanem azért, hogy minél fittebben, kisebb súllyal kezdjem el a következő babaprojektet.

Majd utána lehet, hogy lesz más célom is. A mindennapokban miben segített ez a fogyás? Nekem visszeres a lábam, állandóan kenegetnem kellett, mert annyira fájt, bedagadt és zsibbadt estére. Amióta rendszeresen mozgoka krémet is elhagytam. Könnyebb a kislányom után is rohangálni, gyorsabban tudok elindulni, régen az is probléma volt, hogy felálljak a székből, most pedig minden gond nélkül utána tudok futni, nem fulladok ki két lépés után. Kipakoltam a régi ruháimat a nyáriak előkeresése miatt, és kíváncsiságból megpróbáltam egy-egy ősrégi darabot, és meglepődve láttam, hogy minden jó rám, ami spinning fogyás fel sem jött, vagy nagyon feszült.

A családod, párod hogyan állt a változtatáshoz?

World's Best Spinning® Class - Part 2

A szüleim és a húgom is nagyon támogatott végig, a mai napig mondogatják nekem, hogy mennyire ügyes vagyok. A párom is nagyon örült, amikor belevágtam, mondta, hogy büszke rám. Ő soha nem mondta, hogy minek járkálok edzőterembe, vagy rendelek speciális lisztkeverékeket. Amikor megfogalmazódott bennem, hogy változtatnék, azt mondta, hogy persze, mellettem áll, a családnak se jó, ha nem találom a helyem.

És a tágabb ismerősi kör, akik nem látnak napi szinten, mit szólnak ehhez az átalakuláshoz?

Nem megy a fogyás? Számoljunk!

Amikor meglátnak, mindig meglepődnek, aztán jönnek a bókok, hogy milyen csinos vagyok, milyen jól nézek ki. Sokan kérnek tanácsot ismerősök és ismeretlenek is, de sokszor hiába írom le nekik, mit és hogyan kellene csinálni, mire figyeljenek, csak üres frázisokként hatnak.

spinning fogyás

Jönnek a kifogások, hogy miért nem lehet, miért nem tudja. Ilyenkor csak bambán nézek, hogy akkor miért keresett meg.