Organikus étrend.

Téma: Szuperélelmiszerek Európában egyre többen részesítik előnyben az organikus élelmiszereketazaz a bioélelmiszereket, ami egészségügyi hatásukat figyelembe véve nem meglepő.

Az organikus élelmiszerek népszerűsége kétség kívül az egészségtudatos életmód, és az egészségmegőrzés elterjedésének köszönhető.

Kapcsolódó cikkek

Az általános egészség és jóllét fenntartása sokunk életében fontos szerepet tölt be. Ezért jó, ha több organikus élelmiszer kerül a tányérra!

étvágycsökkentő cseppek

Ha a vásárlás során az ár mellett a termékek címkéjét is elolvassuk, és nemcsak a kalóriát, hanem az összetevőket is átfutjuk, a konyhában is egészségesebb ételeket készíthetünk. A félkész ételek, a mesterséges adalékanyagokkal telített levesporok, a szószok, a sóban és cukorban gazdag ételek nemcsak toxinokkal telítik szervezetünket és bélrendszerünket, de szív-és érrendszerünk, valamint az alakunk is kárát láthatja az egészségtelen étkezésnek.

Fennáll továbbá annak a veszélye is, hogy ha organikus étrend sok adalékanyaggal szennyezett élelmiszert viszünk be szervezetünkbe, a természetes méregtelenítési folyamatok nem működnek megfelelően.

fogyókúrás csoport

Szervezetünk a méreganyagokkal szemben intoleranciát mutathat, ami bőrproblémák, emésztési gondokfáradtság formájában jelentkezhet. Ha viszont organikus élelmiszerek, és étrend-kiegészítők kerülnek túlsúlyba az étkezésünk során, akkor immunrendszerünk ellenállóbb, emésztésünk és közérzetünk jobb, bőrünk pedig szebb lehet.

Jobban jársz, ha ezekből a finomságokból organikusat vásárolsz. Alma Menj el szupermarketbe és nézz körül, milyen almákat lehet kapni. A fura fantázianevű almafajták valószínűleg génmanipuláltak, ezek helyett inkább válassz egyszerűbb nevű, de tiszta, organikus almát. Répa Mint minden gyökérnövény, a répa is felszív mindent, ami a talajban van. A növényvédő-szereket ugyanúgy felszívja, mint a vizet és tápanyagot.

Az organikus, vagyis bio élelmiszerek a legtöbb esetben teljesebb ízélményt kínálnak, és könnyebben megőrzik vitamintartalmukat is. Mitől organikus az élelmiszer?

kitozán kapszula

A valódi organikus élelmiszerek úgynevezett ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak. Ez azt jelenti, hogy sem műtrágyával, sem szintetikus, organikus étrend anyaggal nem kerülhet kapcsolatba a zöldség, gyümölcs a termesztés során. Kizárólag szerves eredetű tápanyagutánpótlás lehetséges, a kórokozók ellen, csak olyan szerekkel permetezhetnek, amelyek nem szívódnak fel a zöldségekben, gyümölcsökben, és vízzel lemoshatók, a kártevőket pedig csak mechanikus úton irthatják.

fogyni gyorsan

A bio és organikus megjelölést egyetlen gyártó sem használhatja megalapozatlanul, ugyanis a termőföld és a termény vegyszertartalmát is szigorúan vizsgálják: biztosak organikus étrend benne, hogy amelyik terméken ezeket a megjelöléseket látjuk, az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik, és nem szennyezzük vele a szervezetünket Mire figyeljünk, ha organikus élelmiszert vásárolunk?

Akár az általános jóllét, akár az egészséges életmód, vagy egészségügyi probléma megelőzése, esetleg méregtelenítés a cél, ügyeljünk arra, hogy hol szerezzük be az organikus élelmiszereket!

Kerüljük a primőr árukat, az import zöldségeket, gyümölcsöket, járjunk bio boltba, keressünk kifejezetten organikus zöldségeket, gyümölcsöket árusító piacot, a boltban pedig mindig ellenőrizzük a termékek címkéjét! A sokféle étrend-kiegészítő közül pedig olyat válasszunk, ami nem szintetikus vitaminokat, ásványi anyagokat, hanem természetes forrásokból származókat tartalmaz!