1500 kcal/160 g szénhidráttartalmú, vegetáriánus mintaétrend Húsmentes hétfőre

Húsmentes diéta

Mi történik, amikor egy echte húsevő egy hónapra vegetáriánus lesz? Most kiderül!

húsmentes diéta fogyas gepekkel

Faluhelyi Fanni Nem, én aztán nem. Egy hónapig hús nélkül?

Keress receptre vagy hozzávalóra

Nincs az az isten. Augusztus végén aztán mégis elgondolkoztam. Túlságosan szeretek kizárólag a komfortzónámon belül mozogni, és ez ugyan csak egy kis lépés kifelé, de miért is ne? Úgyhogy belevágtam.

1500 kcal/160 g szénhidráttartalmú, vegetáriánus mintaétrend Húsmentes hétfőre

Még el sem kezdődött a szeptember, máris nagyon lelkes voltam. Mennyi receptet kipróbálhatok majd! Azt persze hozzá kell tennem, hogy receptek és főzős videók nézegetésében eddig is nagyon lelkes voltam, a főzéshez viszont már nagyon ritkán jutottam el. Lusta vagyok na, miért is tagadjam. De gondoltam, mennyivel egyszerűbb lesz így sütni-főzni, mert nem kell majd a hússal bajlódni, habár az közben kiderült, hogy néhány új alapanyag felfedezése, megfelelő elkészítése sem kis meló.

Fogyás hús nélkül

Ha ebédet vagy vacsorát csináltam, rá is gondolnom kellett, őt nem ítélhettem vegetáriánus életmódra egy teljes hónapra. Minden nem vegetáriánus tudja, miről beszélek, amikor megpróbálom leírni a sülő, fűszeres hús illatát.

Mit ne mondjak, nagy volt a csábítás. Forrás: giphy. Az én elvem az, hogy mindenki úgy él, ahogy akar, és senki se erőltesse rá másra az elveit. Aztán elkezdődött a szeptember, és a lelkesedésem alábbhagyott.

Az első napon könnyen túljutottam, hála a vegán kolléganőm isteni főztjének.

Zöldséges tojásrántotta

A második napnál viszont már borult minden. Az ebédet még úgy-ahogy sikerült húsmentesen megoldanom, estére viszont összeült a család vacsorázni, és sikerült elszúrnom mindent.

  1. A leghasznosabb tanácsok húsmentes étrendhez | Well&fit
  2. Hoodia vélemények 2021
  3. A húsmentes étrend fajtái, előnyei és hátrányai Sándor Alexandra Valéria
  4. Az ünnepi nagy falások előtt mindenkinek ajánlott.

A legrosszabb az egészben, hogy húsmentes diéta harmadik felvágottas kenyér után jöttem rá: húst ettem. És még csak eszembe sem jutott, hogy nekem azt éppen nem lenne szabad. A kis baklövésemet leszámítva egészen jól ment a húsmentes kihívás.

Sárgarépaleves joghurttal

Kipróbáltam új recepteket és új hozzávalókat. Sosem ettem még ilyen változatosan, ráadásul ilyen hosszú időn keresztül. Nem mondanám, hogy nem szeretek főzni, de ennyire még nem élveztem a konyhában eltöltött időt.

Vagy legalább elkezdik csökkenteni az elfogyasztott hús mennyiségét és eközben szépen lassan átállnak húsmnetes életmódra.

Persze nemcsak otthon, hanem az éttermekben is új világ nyílt ki előttem, eddig ugyanis magamtól nem választottam volna hús nélküli fogásokat, így viszont kvázi rá voltam kényszerítve. És jókat ettem! A thai kajáktól kezdve egészen a hamburgerig húsmentes diéta, szóval nem éheztem, és nem hiányzott a hús.

Habár be kell vallanom, örültem, hogy közeledik a hónap vége: hiába, húsevő vagyok.

Top receptek

Olvasd el a Life. Nehéz hónap volt, nem tagadom, de csak pozitív hatása volt. A húsmentes napok egyik legjobb következménye, hogy fogytam.

Nem sokat, de szerintem minden nő tudja, mekkora boldogságot jelent, ha a mérleg már csak kilóval kevesebbet mutat.

húsmentes diéta mit egyek ha fogyni akarok gyakori kérdések

Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy mindezt sanyargató fogyókúra nélkül sikerült elérnem. Forrás: Dreamstime A másik dolog, amiért megérte végigcsinálni, hogy sokkal energikusabb lettem.

Fontos dolgok

Megszűntek például az ebéd utáni kajakómák, amikor úgy éreztem, mozdulni sem tudok, és csak arra vágytam, hogy ledőljek aludni egy fél órára. A hónap végére pedig már általános érzéssé vált, hogy könnyebb vagyok, könnyebben mozgok, és a húsmentes diéta végén sem zuhantam arccal az ágyba.

húsmentes diéta fogyasztó diéta

Vagyis abszolút megérte húsmentesen étkezni. A végére jól éreztem magam a bőrömben, rengeteg új receptet próbáltam ki, és elkezdtem többet mozogni.

Fogyókúra: Húsmentes diétával napi fél kilót fogyhatsz!

Forrás: Dreamstime Biztos vagyok benne, hogy ezután figyelni fogok arra, hogy változatosan étkezzek, néha húsmentesen, de az is biztos, hogy a vegetáriánus életmódot nem nekem találták ki. Törd a fejed! Készülj az októberi kihívásra! A húsmentes hónap után ezúttal az elménkre helyezzük a hangsúlyt, és októberben megfogadjuk, hogy mindennap táblajátékokkal játszunk.