Diétás ételek a Mindmegette recepttárban

Fogyokuras egytaletel, Zöldséges-tojásos sült karfiolrizs

Tartalom

    fogyokuras egytaletel

    Elkészítése: 1. A karfiol leveleit távolítsuk el, majd szedjük a zöldséget rózsáira, és alaposan mossuk, majd szárítgassuk meg.

    fogyokuras egytaletel

    Tegyük a karfiolrózsákat konyhai aprítóba, és dolgozzuk addig, míg morzsalékos, rizsszerű állagú nem lesz. Tegyük félre, akár öntsük egy tiszta törlőruhára, hogy kiengedhessen magából minden folyadékot.

    A csirkemellet mossuk, tisztítsuk meg, majd vágjuk kis darabokra. Egy nagyobb teflonserpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és kevergetve pároljuk rajta fehéredésig a húst.

    fogyokuras egytaletel

    Ekkor adjuk hozzá a borsót ha mirelitet használunk, előtte hagyjuk felengednia kis kockákra vágott sárgarépát, a szójaszószt és ízlés szerinti mennyiségű őrölt borsot. Kevergessük, amíg a folyadék majdnem teljesen elpárolog, majd jöhet a zöldséghez a karfiolrizs.

    fogyokuras egytaletel

    Főzzük még percig. A húsos-zöldséges keveréket húzzuk a fakanállal az edény széle felé úgy, hogy a serpenyő közepe szabadon maradjon, ide öntsük bele a feltört és elkevert tojásokat, és csak a tojásos részt néha megkevergetve készítsünk rántottát.

    Aztán forgassuk össze az egészet, végül keverjük bele a szezámmagot.

    fogyokuras egytaletel

    DF-tipp: Fogyokuras egytaletel még frissebb ízélmény jegyében tálald friss, apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve, paradicsomsalátával.