10 kg fölösleg van rajtam, mit tegyek? – Béres Alexandra válaszol | Well&fit

Fogyni szeretnék

„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”

Első lépés Gondold végig, és írd le, hogy milyen előnyöd származik abból ha lefogysz és abból ha nem. Második lépés Állíts fel magadnak egy célt, határozd meg, hogy hány kilót szeretnél lefogyni, vagy mi az a testsúly, amit el szeretnél érni.

fogyni szeretnék

Ezt követően pedig adjál magadnak egy határidőt, hogy mikorra akarod ezt a súlyt elérni. Harmadik lépés Vizsgáld meg, hogy reális célt állítottál-e fel.

  1. Hány kalóriát fogyasszak, ha fogyni szeretnék?
  2. Szeretnék fogyni 10 kilót, de leginkább azt szeretném, ha le tudnék fogyni a hasamról, combjaimról.
  3. Nagy valószínűséggel az ilyen esetekben az a probléma, hogy a fogyni vágyó túlságosan lecsökkentette az ételmennyiséget, és ezzel együtt a szénhidrátbevitelt is.
  4. Ezt ajánlja a szakember, ha fogyni akar Mágó Károly
  5. „Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek” | Diéta és Fitnesz
  6. Fogyókúra debrecen
  7. Hatályos:

Vedd figyelembe, hogy egészségügyi szempontból a heti 0, kg-nál többet fogyni nem ajánlott. Nézd, hogy hány éves korodban volt annyi a súlyod, amennyit most el szeretnél érni.

Ha 50 évesen szeretnéd elérni azt a súlyt, amennyi 16 éves korodban voltál, akkor valószínű nem reális a célod. Ez a cikk segít meghatározni mennyi az egészséges testsúly számodra.

fogyni szeretnék

Negyedik lépés Ha megvan a reális célod, akkor találd ki, hogy mivel fogod jutalmazni magad, ha sikerül határidőre elérned a célodat! Fontos, hogy a jutalom nem lehet ellentétes a céloddal!

Tehát az nem jó jutalom, ha sikerül lefogynom, akkor megeszek egy egész csokitortát.

10 kg fölösleg van rajtam, mit tegyek? – Béres Alexandra válaszol

Inkább válassz olyan jutalmat, ha sikerül lefogynod, akkor veszel egy új ruhát, vagy elutazol egy hétvégére, vagy elmész egy koncertre, bármi amit nagyon szeretnél. Ötödik lépés Azzal általában mindenki tisztában van, ha több energiát visz be a szervezetébe, mint elhasznál, akkor hízni fog, és ha kevesebbet, akkor pedig fogyni.

Vizsgáld meg, hogy miért lett több a súlyod, mint amennyit szeretnél. Erre a legjobb módszer, ha étkezési naplót vezetsz egy hétig, felírod, hogy mikor, mit és mennyit fogyni szeretnék.

fogyni szeretnék

Ez kicsit macerás, de megéri, mert rengeteg hasznos információt megtudhatsz belőle. Az fogyni szeretnék igazság, hogy az emlékezetünk becsap bennünket, főleg ha olyan dologról van szó, amiről inkább nem szeretnénk tudni.

Ezt ajánlja a szakember, ha fogyni akar

Ha tudod, hogy a második sütit már nem kellett volna megenni, lehet, hogy később már nem fogsz arra emlékezni, hogy a második sütit megetted. Ez egyfajta önvédelmi mechanizmus, szóval a legjobb, ha mindent őszintén leírsz. Van, akinek már az segít, hogy étkezési naplót kezd vezetni, és elkezd kevesebbet enni, mert nem akarja leírva látni, hogy mennyit evett.

Ha Te is elkezdesz kevesebbet enni az étkezési napló hatására, az nagyon jó, de arra figyelj, hogy ne kezdj koplalásba, mert az hátráltatja a fogyást. Hatodik lépés Elemezd ki az étkezési naplódat.

Fogyni szeretnék mit tegyek? – fogyás 10 lépésben

Mennyit, hány kalóriát szoktál enni egy fogyni szeretnék Milyen ételeket? Hányszor szoktál enni egy nap? Hetedik lépés Számold ki mennyi a napi kalóriaszükségleted és ezt csökkentsd kalóriával.

A napi kalóriaszükségletedet itt tudod kiszámolni. Ez az a kalóriamennyiség, amit fokozatosan el kell érned.

Fontos, hogy ne egyik napról a másikra akarj sokkal kevesebbet enni, mint korábban, mert akkor nagyobb valószínűséggel fogsz éhezni és hamar feladod. Ha fokozatosan csökkented az étel mennyiségét, akkor nem lesz terhelő. Kezdj el változtatni, de fokozatosan, ne egyszerre mindent!

  • Fogyás időszakos böjttel
  • Ezt ajánlja a szakember, ha fogyni akar

Az alábbi szabályokat építsd be az életedbe: ne koplalj!