Bébiétel diéta – Őrültség vagy sikeres módszer?

Fogyókúra bébiétellel

Tartalom

  Talán shred diéta is hallottál már a bébiétel-diétáról, mely a hírek szerint a hollywoodi sztárok körében is nagy népszerűségnek örvend.

  Táfelspicc

  A különös fogyókúrás étrendet összefüggésbe hozták már többek között Jennifer Aniston nevével is. A diéta megalkotója Tracy Anderson személyi edző, aki nem ismeretlen a tengerentúli hírességek körében.

  fogyókúra bébiétellel

  De vajon mit mond a diétáról egy táplálkozási szakértő? Így működik a bébiétel-diéta A diéta rendkívül egyszerű: az apró üvegekben lévő pépes étellel helyettesíthetőek a nap során a nagyobb kalóriatartalmú táplálékok.

  Ahelyett, hogy valódi ételt készítenél vagy vennél magadnak, csak kibontasz egy üveg bébiételt. Az igazán elszántak minden étkezést ezzel helyettesítenek, ám legtöbben csak napi egy-két alkalommal fogyasztanak a babáknak készült táplálékból.

  fogyókúra bébiétellel

  Mivel egy üveg jellemzően kalóriát tartalmaz, egy-egy étkezéshez több üveget is ki kell bontanod. A diéta azonban értelemszerűen csak akkor működhet, ha odafigyelsz a megfelelő napi kalóriabevitelre.

  A babáknak készült pépes ételek előnye, hogy jellemzően adalékanyag- illetve tartósítószer-mentesek, valamint alacsony zsír- cukor- és sótartalommal bírnak.

  fogyókúra bébiétellel

  Ebből fogyókúra bébiétellel szempontból ideális diétás ételnek tűnhetnek. A legveszélyesebb fogyókúrás tévhitek Mit mond a szakértő az étrendről?

  Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a bébiételek babáknak készültek, nem túlsúlyos felnőtteknek. Ezekből a pépes táplálékokból hiányzik a rost, a kalcium és a D-vitamin. Mint az Amerikai Dietetikus Szövetség szóvivője, Jeanne Gazzaniga-Moloo mondja, a legtöbb felnőtt csak pár napig, legfeljebb egy hétig tolerálja a bébiétel-diétát, vagyis az hosszú távon nem fogyókúra bébiétellel.

  Fotó: Shutterstock Első nap reggel — 62,7 kg Általában mindenbe, így a diétába is pozitívan vágtam bele.