A jövő diétája: flexitarian

Flexitarian diéta. Flexitáriánus étrend - ez lesz a jövő legjobb diétája?

fogyókúra 70 felett drasztikus fogyás koplalással

Bodon Judit dietetikus Az utóbbi években előtérbe került a vegetáriánus és a vegán étrend, de mit tehetnek azok, akik nem szeretnének örökre lemondani a húsfogyasztásról? Ahogy azt már mi is flexitarian diéta megírtuk a Nosalty Életmód rovatának hasábjain, az idei év, illetve talán a jövő legjobb étrendje a növényi alapú étrend.

  • A jövő diétája: flexitarian - HáziPatika
  • Share on Facebook A vegetáriánus és a flexitáriánus étrend előnyei A májusában Bécsben megrendezett Európai Obezitas Kongresszuson több előadás is foglalkozott a vegetáriánus vagy részben vegetáriánus flexitáriánus étrend diéták előnyeiről.
  • A Flexitarian Táplálkozás: A részletes Kezdők útmutató
  • Diétázás otthon
  • Mozaik étrend jelentése
  • A Flexitarian diéta elnevezése a rugalmas - angolul: flexible - és a vegetáriánus szavak házasításából származik.
  • Spinning fogyás gyakori kérdések

A vegetáriánus és a vegán étrendek előretörésének fő oka a bolygónk fenntarthatóságának kérdése. Sokak szerint ezek, a részben vagy egészben növény alapuló flexitarian diéta nagy mértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Föld ökológiai szisztémája újra egyensúlyba kerülhessen.

életmódváltás fogyás heti fogyókúrás étrend

Sokan vannak azonban, akik a fentiek figyelembe vétele mellett nem szeretnének mégsem örökre lemondani az állati eredetű alapanyagok fogyasztásáról, de nyitottak a zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék arányának növelésére étrendjükben. Ezt az elképzelést hivatott megvalósítani az ún.

Mi is az a flexitarianizmus?

Ebben az étrendben nagyon hangsúlyos szerepet kapnak a növényi alapanyagok, de a hús- hal- tejtermék- tojásfogyasztást rugalmasan beilleszthetőnek ítélik a mindennapokba. Mik a flexitáriánus étrend fő jellemzői?

metodic étrend merckformin xr 500 fogyás

A flexitáriánus étrend előtérbe helyezi a természetes eredetű növényi fehérjeforrásokat, de lehetőséget ad az állati eredetű alapanyagok mértékletes fogyasztására is. Egy jól összeállított, kiegyensúlyozott flexitáriánus étrend hozzájárulhat a testsúly optimalizálásához, valamint egyes krónikus betegségek, mint pl.

Emellett segíti a bolygó ökoszisztémájának egyensúlyát. Ez az étrend - ahogy a nevéből is kiderül - nem szigorú szabályokon alapul, sokkal inkább egy életmódnak tekinthető, mint pusztán egy diétának. Elsősorban nem arra ad iránymutatást, hogy miket korlátozzunk az étrendünkben, hanem arra, hogy miből fogyasszunk többet.

hogyan fogyjunk sokat gyorsan erős fogyókúrás gyógyszer

Alapelvei: elsősorban zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket és teljes értékű gabonákat fogyasszunk, fehérjebevitel terén helyezzük át a hangsúlyt az állati eredetű fehérjékről a növényi eredetűekre, legyünk rugalmasak - alkalmanként fogyaszthatunk húst és egyéb állati eredetű termékeket, kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, korlátozzuk a hozzáadottcukor-bevitelünket!