Étvágycsökkentő gyógyszer segíthet az elhízás legyőzésében

Etvagycsokkento gyogyszer.

Tartalom

  etvagycsokkento gyogyszer fogyást segítő eszközök

  Az elhízás egy bizonyos gén mutációján múlik Egy bizonyos gén mutációinak hordozói koplalással fogyni valószínűséggel küzdenek súlyfelesleggel már egészen kisgyermekkortól, és 18 éves korukra átlagosan 17 kilogramm többletsúly van rajtuk. A New England Journal of Medicine című folyóiratban publikált tanulmány csaknem kétezer ember bevonásával készült.

  A résztvevők egy része hetente egyszer szemaglutid injekciót, másik részük placebót, vagyis hatóanyag nélküli szert kapott, és mindkét csoport tagjait tanácsokkal látták el a megfelelő étrendről etvagycsokkento gyogyszer testmozgásról.

  A szemaglutidot a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére is használják, ám a mostani vizsgálat résztvevőinél nagyobb dózisban alkalmazták. Az eredmények szerint a szemaglutidot kapó alanyok átlagosan 15 kilogrammot, a kontrollcsoport tagjai 2,6 kilogrammot fogytak a vizsgálat 15 hónapja alatt.

  etvagycsokkento gyogyszer gyors fogyás titka

  A szemaglutidos csoport tagjainak 32 százaléka szabadult meg testsúlyának egyötödétől, míg a másik csoportban ugyanez az arány kevesebb mint 2 százalék volt. A tanulmány során tapasztalt mellékhatások között szerepel az émelygés, a hányás, etvagycsokkento gyogyszer hasmenés és a székrekedés.

  etvagycsokkento gyogyszer grönlandi moszat fogyókúra

  A szakemberek további tanulmányokkal vizsgálják, hogy az elért testsúlycsökkenés hosszú távon fenntartható-e. Forrás: MTI.

  etvagycsokkento gyogyszer sportolók diétája